Followers

Wednesday, March 03, 2010

ku tak sangka...

hari ni ada daya sikit nak update blog...
jadi kt cter last weekend punya story lah yerk...
as last Friday is Maulidurrasul...so amik kesempatan utk balik Muar..since we have to attend frenz wedding on weekend...so that Friday we all tak rushing sgt nak balik kg pun...we really take our own sweet time...

Friday no activity at all...since me and en chenta hati tak cukup tido...so we all bantai tido jer...
so here come Saturday morning..early morning my uncle and my aunty datang umah..biasalah menyembang kosong...sampai hal my teacher yang dulu mengajar saya pun, my aunty ada story..rupanya that teacher bukan setkat truk perangai kat sekolah dulu tapi sampai berjiran ngan my aunty pun dia mmg berperangai buruk...the worst part is dia adalah Ustazah..dang di situ..apa2 jerlah...

alamak sudah terkeluar dr cerita plak...so dlm kul 12.30 gitu we all gerak g BP...since my beloved frenz kawen kan...sampai2 sana dh kul 1 lbh...pastu siap tak der tpt duduk..biasalah dtg ms peak time...cm ner nak dpt tpt duduk kan...
dapat jer duduk, trus makan...dasar nyer BP mmg terkenal dengan dia punya beriani kan...serius beriani dia mmg marbelesss gler...tgh sedap2 duduk, sambil di temuramah oleh seorang pakcik n makcik yg sama meja ngan we all...tetiba nampak Nash...ala Nash yang penyanyi tu...actually tak der lah heran sgt pun...yerlah Nash tu orang Muar and umah parent Nash tu dekat lah sangat ngan umah saya kat kampung...tp sy tak perasan Betty Banafe...
but when i saw gambar wedding my frenz ni, ada plak Betty ni..heheheh...
ini lah pengantin nyer...kawan saya si perempuan itu...kenal dia ms progam PAC..untuk kemasukan PTD...so dia adalah PTD skang...sy jer tak lepas.hehehe...she look so lovely...dalam byk2 gambar, yang ni plg close up...sbb semua gambar jauh sbb sy segan nak g dekat2 amik gambar..boleh tak mcm tu...pelik kan...hahahhaah...
apa pun congrats to Puan Fara...
==============================================================

on Sunday plak, saya attend wedding my beloved besties ever...we all kenal since we all umur 16thn lagi...so this is dh 10thn we all kenal...
we share a lot of thing together except love matter...biasanya dia atau saya, bila kuar soalan, korang tak der bf/gf ker? jwpan we all mesti cakap tak der..hahhaha..
kenapa we all tak jujur?? sbb we all dh set otak, xmau ganggu we all punya friendship with love matter...serabut kan..so we all jumpa either g lepaking, raya sama2, tgk wayang..itu pun biasanya beramai2...
saya ingat lagi...saya penah mohon keje kat UTHM...dia penah ckp yg dia akan kawen ngan saya klu sy dpt keje kat UTHM sbb dia pun keje kat sana till now...
tp saya buat bodoh jer...sy tahu perangai dia...manalah nak serius...so sy buat tak faham jer..
till lah a month back bila sy dapat tahu yg dia nak kawen...sy tak der lah sedih..tp agak terkejut lah...sbb last year ms raya, dia cakap lambat lagi dia kawen...so sy tak sangka lah dia nak kawen bila dia bgtaw...sangat2 tak sangka okay...

even kawan2 lelaki pun ada yg terkejut...apa pun saya mmg dh boleh terima hakikat lah dia dh kawen...so dh tak der lg kawan yg teman sy jln2 kat muar...apa pun tak der lah regret sgt sbb En Chenta Hati sudah jd pengganti utk teman  sy sampai bila2..insyaAllah...
 pengantin di kerumuni oleh kengkwn lelaki yg sgt lah over di situ...specially si baju merah..hahahah....apapun i suka tirai background dia...nice and sy tak penah tgk kat tpt lain...menarik.....


ok..yg  ni close up skit..hanya sy dan pengantin...apa pun tahniah utk En Nasrul...dia cakap ngan sy, wife dia ni biasa2 jer orang nyer...tak derlah cantik mana...apsal sy tgk cantik jer...haiiihh...

No comments: